پروتئنوري يا دفع پروتئين از كليه چيست؟

به وبگاه تخصصي پزشكي ايران خوش آمديد.

پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۰۳

پروتئنوري يا دفع پروتئين از كليه چيست؟

تاريخ ارسال: 5 جولاي 2021 افزايش دفعات ادرار در شب ، تورم پاها يا گرفتگي عضلات ؛ اين علائم نشان مي دهد كه ممكن است كليه يا پروتئينوريا داشته باشيد. پروتئينوريا يك بيماري نسبتاً خطرناك است. اين نشانه اي از آسيب ديدگي و آخرين اطلاعات پزشكي در مورد علائم ، عوارض و درمان پروتئينوريا است …

منبع :
پروتئنوري يا دفع پروتئين از كليه چيست؟

پروتئنوري يا دفع پروتئين از كليه چيست؟ https://ijmarket.com/blog/پروتئنوري-يا-دفع-پروتئين-از-كليه-چيست؟/ https://ijmarket.com/blog/پروتئنوري-يا-دفع-پروتئين-از-كليه-چيست؟/#respond ايجي ماركت Wed, 07 Jul 2021 23:52:17 0000 سلامتي و پزشكي https://ijmarket.com/blog/پروتئنوري-يا-دفع-پروتئين-از-كليه-چيست؟/

تاريخ ارسال: 5 جولاي 2021 افزايش دفعات ادرار در شب ، تورم پاها يا گرفتگي عضلات ؛ اين علائم نشان مي دهد كه ممكن است كليه يا پروتئينوريا داشته باشيد. پروتئينوريا يك بيماري نسبتاً خطرناك است. اين نشانه اي از آسيب ديدگي و آخرين اطلاعات پزشكي در مورد علائم ، عوارض و درمان پروتئينوريا است …

منبع :
پروتئنوري يا دفع پروتئين از كليه چيست؟

تاريخ ارسال:

5 جولاي 2021

افزايش دفعات ادرار در شب ، تورم پاها يا گرفتگي عضلات ؛ اين علائم نشان مي دهد كه ممكن است كليه يا پروتئينوريا داشته باشيد. پروتئينوريا يك بيماري نسبتاً خطرناك است. اين نشانه اي از آسيب ديدگي و آخرين اطلاعات پزشكي در مورد علائم ، عوارض و درمان پروتئينوريا است ؛ با ما همراه باشيد.

پروتئينوريا يا پروتئين از كليه دفع مي شود؟
كليه هاي ما تقريباً هر روز يك تا دو ليتر ادرار توليد مي كنند و آن را از بدن دفع مي كنند. مي توان گفت كه مهمترين عملكرد كليه در بدن انسان حذف مواد زائد از خون است ، در حالي كه مواد ضروري انسان مانند پروتئين و گلوكز (سوخت اصلي بدن و سلول هاي مغز) را حفظ مي كند. در واقع ، كليه ها اجازه نمي دهند پروتئين و گلوكز از طريق ادرار دفع شود. حال اگر كليه ها اين توانايي را از دست بدهند ، مقداري پروتئين به ادرار نشت مي كند و با ادرار دفع مي شود.اين پروتئينوريا يا دفع پروتئين از طريق ادرار يا پروتئين در ادرار ناميده مي شود.
آلبومين نام پروتئيني در خون است كه در عملكردهاي مختلفي از جمله حمل و نقل مواد مختلف در خون نقش دارد. آلبومين فراوان ترين پروتئين در خون است و معمولاً با ادرار بسيار كمي دفع مي شود. با اين حال ، در مورد پروتئينوريا ، اين مقدار كم مي تواند براي بدن مضر باشد.
علل دفع پروتئين كليوي
دفع پروتئين كليوي از علائم نارسايي كليه است و مي توان علت دفع پروتئين كليوي را از اين بيماري دانست. در مراحل اوليه نارسايي مزمن كليه ، علائم پروتئينوريا چندان واضح نيست ، زيرا كليه ها در افزايش عملكرد دفع سازگار و رشد مي كنند. با گذشت زمان ، به خصوص اگر نارسايي كليه به فشار خون طولاني مدت يا ديابت نوع 1 يا نوع 2 مربوط باشد ، ساختار و عملكرد كليه آسيب مي بيند و تغييرات غيرقابل جبراني ايجاد مي كند.
در اين حالت كليه مواد مختلفي را از خون جدا كرده و فيلتر اختصاصي را از طريق ادرار دفع مي كند پروتئين هايي مانند آلبومين بدون غربالگري وارد ادرار مي شوند و باعث دفع پروتئين از كليه مي شوند.
تشخيص عوارض دفع پروتئين كليه
با دفع پروتئين كليه ، مقدار پروتئين در خون كاهش مي يابد. پروتئين جز component عضلات است ، نقش مهمي در سلامت استخوان دارد و براي اكسيداسيون خون ضروري است. هنگامي كه پروتئين از طريق ادرار دفع مي شود ، بدن اين ويژگي ها و تعداد بيشماري از ديگر پروتئين ها را براي سلامتي از دست مي دهد و به خطر مي افتد.
كمبود پروتئين در خون از طريق آزمايش ادرار در مراحل اوليه يافت مي شود و از علائم باليني مهم بيمار است. ذرات پروتئين موجود در خون ، مولكول هاي آب را به آنها نزديك مي كند و اگر به دليل دفع ادرار از سطح پروتئين در خون كاهش يابد ، آب از عروق خارج شده و در بافت هاي اطراف تجمع مي يابد.
بنابراين ، با تجمع آب در بافت ها ، اندام ها و قسمت هاي مختلف بدن متورم مي شود كه ادم ناميده مي شود و اين يك علامت مهم براي بيماران و پزشكان است و سو the ظن بيماري كليه و پروتئينوريا را تقويت مي كند.ادم از پاها شروع مي شود ، اما با پيشرفت نارسايي كليه و دفع پروتئين بيشتر ، به تدريج كل بدن را تحت تأثير قرار مي دهد. اگر دفع پروتئين روزانه از حد معيني (بيش از 3 تا 3.5 گرم در روز) بيشتر شود ، آن را (سندرم نفروتيك) مي نامند. به دليل تخريب پروتئين در لخته شدن خون و مشاركت در ايمني بدن ، سندرم نفروتيك با دفع پروتئين باعث خونريزي و عفونت در بيماران مبتلا به عفونت هاي مختلف مي شود.

علل پروتئينوريا
هر عاملي باعث صدمه به فيلتر كليه شده و به درستي كار نكند ، مي تواند باعث اين بيماري شود. البته بايد توجه داشت كه اگر ميزان پروتئين رژيم غذايي زياد باشد ، دفع پروتئين از طريق ادرار به نوبه خود افزايش مي يابد ، اما اين معمولاً علت پروتئينوريا در بيمار نيست. بيماران مبتلا به بيماري هاي زير به احتمال زياد پروتئينوريا دارند:

فشار خون بالا: دفع پروتئين در كليه ها بيشتر در بيماران مبتلا به فشار خون بالا ديده مي شود و يكي از اولين علائم نارسايي كليه است.
ديابت: هر دو ديابت نوع 1 و 2 باعث ترشح آلبومين از خون و پروتئينوريا مي شوند ، زيرا تأثير منفي بر رگ هاي خوني كوچك و فيلترهاي كليه دارند.
بيماري هاي مربوط به سيستم ايمني بدن: در برخي بيماري ها ، سيستم ايمني بدن به اشتباه بافت هاي خود را مورد حمله قرار داده و از بين مي برد. يكي از مهمترين اهداف بيماريهاي مربوط به سيستم ايمني غشاي فيلتر كليه و كليه است كه در اثر حمله سيستم ايمني بدن آسيب ديده و عملكرد خود را از دست مي دهد. لوپوس شايعترين و مهمترين بيماري در بين بيماريهاي مرتبط با سيستم ايمني است. كليه هايي كه باعث پروتئينورياي قابل توجه مي شوند.
بيماري هاي عفوني و سموم: اين بيماري ها همچنين عامل پروتئينوريا ناشي از آسيب بافت كليه هستند.

علاوه بر اين ، برخي از بيماري ها و داروها باعث بروز پروتئينوريا مي شوند كه معمول نيستند ، اما از اهميت باليني بالاتري برخوردار هستند:

كارسينوم سلول پلاسما يا ميلوم مولتيپل
مسموميت بارداري يا پره اكلامپسي
تجزيه سلولهاي خون (هموليز) يا سلولهاي عضلاني
مصرف داروهايي كه براي كليه مضر هستند ، مانند برخي آنتي بيوتيك ها

عوامل خطر براي پروتئينوريا
دفع پروتئين كليه در هر كسي ممكن است رخ دهد ، اما افراد زير احتمال ابتلا به اين بيماري را دارند:

افرادي كه داراي اضافه وزن يا چاقي هستند.
افراد بالاي 65 سال.
افرادي كه سابقه خانوادگي بيماري كليوي دارند.
مردم تبار آمريكايي آفريقايي تبار ، بومي آمريكايي ، اسپانيايي تبار ، اقيانوس آرام.

شايع ترين علائم دفع پروتئين كليوي و پروتئينوريا
همانطور كه قبلاً ذكر شد ، متأسفانه ، هنگام بروز مشكلات كليوي ، علائم دفع پروتئين كليوي و پروتئينوريا معمولاً بروز نمي كند. اگرچه كليه ها آسيب ديده اند ، اما هنوز هم مي توان از بروز علائم جلوگيري كرد. با اين حال ، اگر آسيب كليه به مرحله شديدتري برسد ، پروتئينوريا ممكن است علائم زير را نشان دهد:

تكرر ادرار
تنگي نفس
خستگي
تهوع و استفراغ
تورم صورت ، شكم و پاها به خصوص مچ پا
كاهش اشتها
گرفتگي عضلات در شب
پف دور چشم خصوصاً صبح
كف يا حباب شديد در ادرار

اگر هر يك از اين علائم دفع پروتئين كليه ، به خصوص كف بيش از حد در ادرار و تورم پا را تجربه كرديد ، حتما به پزشك خود مراجعه كنيد.
درمان دفع پروتئين كليوي
مراحل مختلف درمان پروتئينوريا كاملاً به دفع پروتئين از طريق كليه بستگي دارد. پزشكان با توجه به علل اين شرايط ، روش هاي مختلف درماني را انتخاب مي كنند.اگر دفع پروتئين كليوي علت نارسايي كليه و آسيب آن باشد ، داروها ، تنظيم رژيم غذايي ، كاهش وزن و ورزش منظم مهمترين درمان ها هستند. افراد مبتلا به ديابت و فشار خون بالا ممكن است براي كنترل فشار خون و قند خون به داروهاي فشار خون و قند خون نياز داشته باشند. بيماران ديابتي نيز بايد در آزمايش خون ميزان فيلتراسيون گلومرولي (GFR) خود را اندازه گيري كرده و نتايج را به متخصص ارولوژي ارائه دهند.
زنان باردار مبتلا به پروتئينوريا بايد بسيار مراقب وضعيت خود باشند. اگرچه اين وضعيت در دوران بارداري نيز جدي است ، اما معمولاً پس از تولد كودك بروز مي كند.
توصيه مي شود افرادي كه دفع پروتئين كليوي دارند ، بايد آزمايشات سالانه ادرار و خون را در برنامه خود قرار دهند.
اگر پروتئينوريا به فشار خون بالا ، ديابت يا بيماري ديگري مرتبط نباشد ، هنوز داروهاي ضد فشار خون براي جلوگيري از آسيب بيشتر كليه تجويز مي شود.
كلمات اخر
نارسايي كليه مي تواند باعث عملكرد غير طبيعي كليه شود بدن پروتئين را از طريق كليه دفع مي كند كه پروتئينوريا يا دفع پروتئين كليوي ناميده مي شود. فشار خون و ديابت از دلايل اصلي دفع پروتئين در كليه ها هستند.افراد مبتلا به اين بيماري ها بايد بيش از سايرين به سلامت كليه توجه كنند. تاول شديد ادرار ، تورم در اطراف چشم و تورم پاها از رايج ترين علائم دفع پروتئين كليوي است كه در صورت بروز بايد به متخصص كليه و سيستم ادراري مراجعه كنيد.

منبع اصلي مسئوليت كليه محتواي وب سايت را بر عهده دارد و بانك مشاغل Infojab مسئوليتي در قبال مطالب آن ندارد.

منبع :
پروتئنوري يا دفع پروتئين از كليه چيست؟

https://ijmarket.com/blog/پروتئنوري-يا-دفع-پروتئين-از-كليه-چيست؟/feed/ 0

منبع :https://ijmarket.com
تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.