رئيس انجمن واردكنندگان برنج در نامه اي به رئيس جمهور به مشكل واردات برنج و رقابت ناعادلانه بين حاميان عمومي و بخش اشاره كرد. مستقل و بر ضرورت تأمين كسري به موقع برنج براي كنترل بازار تاكيد كرد. به گزارش تيتر نيوز ، عباس توكلي ، رئيس سازمان در مقاله اي در نامه اي خطاب …
چرا عرضه برنج توسط دولت ثواب، ولي توسط بخش خصوصي ناثواب است؟ https://titr-news.ir/2021/09/چرا-عرضه-برنج-توسط-دولت-ثواب،-ولي-توسط-ب/ Tue, 21 Sep 2021 10:40:09 0000 اقتصادي https://titr-news.ir/2021/09/چرا-عرضه-برنج-توسط-دولت-ثواب،-ولي-توسط-ب/ رئيس انجمن واردكنندگان برنج در نامه اي به رئيس جمهور به مشكل واردات برنج و رقابت ناعادلانه بين حاميان عمومي و بخش اشاره كرد. مستقل و بر ضرورت تأمين كسري به موقع برنج براي كنترل بازار تاكيد كرد. به گزارش تيتر نيوز ، عباس توكلي ، رئيس سازمان در مقاله اي در نامه اي خطاب …
رئيس انجمن واردكنندگان برنج در نامه اي به رئيس جمهور به مشكل واردات برنج و رقابت ناعادلانه بين حاميان عمومي و بخش اشاره كرد. مستقل و بر ضرورت تأمين كسري به موقع برنج براي كنترل بازار تاكيد كرد.
به گزارش تيتر نيوز ، عباس توكلي ، رئيس سازمان در مقاله اي در نامه اي خطاب به سيد ابراهيم رئيسي گفت:
به منظور تحقق شعار دولت سيزدهم با تمركز بر محبوبيت و انصاف ، قيمت برنج ايراني و كمبود برنج در خارج از كشور و قيمت بالا را با وجود پيشنهاد اين سازمان در مركز حقوق بازار در وزارت صمت دنبال كنيد. همچنين ، به مسئول مركز توزيع محصولات كشاورزي در وزارت صمت واگذار شد. جهاد كشاورزي ، تصميم گرفت با عرضه انبار برنج به شركت مادر شركت دولتي وارد بازار شود. شركت خرده فروشي در ايران طي توافق با وزير جهاد كشاورزي ، تجزيه و تحليل و بررسي بازار از آثار منفي اين تصميم اعلام شد.
به طور خلاصه ، عليرغم تصويب لغو ممنوعيت موقتي واردات برنج در مركز تنظيم بازار كشور به دليل مخالفت وزارت جهاد كشاورزي ، اين مدت 21 تا 4 ماه تعيين شد. يكي از پيامدهاي منفي و منفي كه امروز با آن روبرو هستيم افزايش 70 درصدي قيمت برنج ايراني به دليل ايجاد جو رواني كاهش واردات و قيمت و كمبود است. همچنين مايه تاسف است ، با تصميم كاهش 50 درصدي واردات نسبت به سال قبل ، با تغيير نرخ ارز به نصف كاهش تقاضا با افزايش قيمت برنج خارجي تا 200 تا 300 درصد و بنابراين كاهش مهارت هاي تاجر پنجم را ناديده بگيريد همه نامه ها ، جلسات و رسانه ها به اين موارد پرداختند كه متأسفانه ناشناخته و ديده نشد.
بار ديگر تاكيد شده است كه به دليل عدم واردات بيش از نياز ماهانه و همچنين ذخيره نشدن بخش خصوصي در انبارها ، ممنوعيت واردات چهار ماهه براي كشور كامل نخواهد بود و پيامدهاي منفي خواهد داشت.
وزارت جهاد كشاورزي دولت ، با در نظر گرفتن موضوع قبلي ، تنظيم بازار و تأثيرات منفي مداخله دولت در تامين برنج را به عنوان ذخيره ذخيره پيشنهاد كرده است ، اما متأسفانه اين امر چندان مورد توجه قرار نگرفت. پرسش بزرگ اين است كه اگر لازم است كالا را به بازار بياوريم ، چرا از ظرفيت واقعي (قرار دادن 70،000 تن برنج در گمرك) و امكان (ارسال از پاكستان و هند ظرف دو هفته) از صدور دوره ممنوعيت سابقه واردات چهار ماه قبل از دوره ممنوعيت به واردات 100000 تن در ماه در كشور اشاره دارد كه مي تواند ادامه يابد ، بنابراين نيازي به واردات 100000 تن برنج از يك شركت معتبر نسبي دولت ايران نيست- شركت متعلق به هيچ تفاوت و مزيتي در اين زمينه بين دولت و بخش خصوصي وجود ندارد ، زيرا بعد رواني واردات همچنان مانع از افزايش قيمت برنج ايراني مي شود. به نظر نمي رسد از نظر اقتصادي عملي باشد ، فقط سياسي است. يك پيامد جدي كه نه تنها يك فرايند تصميم گيري در تنظيم بازار است ، بلكه يك اثر برگشت ناپذير طولاني مدت نيز خواهد بود ، اين مشكل را به طرق مختلف تشديد مي كند:
1- رقابت ناسالم از بخش خصوصي ، كه با واريانس حدود 7000 تومان با محصولات آن در بازار ، منجر به كاهش سطح عرضه برنج موجود مي شود.
2- تاريخ نشان داده است كه بدون كنترل ، ترافيك دولتي منجر به فروش نمي شود و به مشتريان نمي رسد و با قيمت اعلام شده به دست مشتريان نخواهد رسيد و به زودي در عرض يك يا دو هفته از ورود به بازار خواهد بود (ميانجيگري و مبادله) و بدون حل مشكل كمك. هيچ كدام وجود نخواهد داشت.
3- تفاوت زياد 20 هزار توماني قيمت برنج پرمحصول ايراني موجب ركود در بازار برنج ايران مي شود. تفاوت بين 4 تا 5000 تومان برنج وارداتي از بخش خصوصي ، با وجود كنترل افزايش قيمت برنج ايراني ، به نفع بازارهاي اين دو بخش است.
4- جايگزيني حجم عظيمي از برنج ارائه شده توسط تسهيلات وارداتي و حضور بازارهاي جهاني بر قيمتهاي جهاني و زيان ارزي و عرضه ريال به دولت و خريد بخش خصوصي و در نهايت افزايش قيمت تأثير مي گذارد. مصرف كنندگان و بازار برنج در كشورهاي آينده.
در نهايت ، ضمن تشكر از صبر و شكيبايي شما ، ما يك پيشنهاد م effectiveثر و كاربردي براي كاهش مدت زمان ممنوعيت به دو ماه و صدور مجوز از اول اكتبر ارائه مي دهيم كه در صورت كنترل و تنظيم قيمت برنج ايراني كاهش مي يابد. با ايجاد فضاي رواني براي آزادسازي واردات ، كمبود كمبود برطرف مي شود و قيمت برنج از خارج افزايش مي يابد.
بخش خصوصي مورد احترام دولت به تضمين امنيت غذايي در كشور مي بالد و اين تنها با نگاهي به سازمان و استفاده از استعدادهاي بخش خصوصي ، در شمارش و باور قوانين مرتبط با آن ميسر مي شود.
اگر دستور ارسال گزارش هاي اضافي توسط بخش دولتي وجود داشته باشد كه متأسفانه سابقه خوبي در اين زمينه در دوره قبل نداشته است ، ارائه گزارش توسط اتاق ايران و سازمان هاي غيردولتي مي تواند موارد لازم را ايجاد كند. شفافيت و قضاوت در تصميمات ثابت
انتهاي پيام
- ۸ بازديد
- ۰ نظر