با خواص مهم منيزيم براي سلامتي آشنا شويد

به وبگاه تخصصي پزشكي ايران خوش آمديد.

شنبه ۰۸ اردیبهشت ۰۳

با خواص مهم منيزيم براي سلامتي آشنا شويد

منيزيم بعد از كلسيم ، فسفر و پتاسيم ، چهارمين ماده معدني فراوان در بدن است. اين ماده در واكنش هاي زيادي در بدن انسان نقش دارد و كمبود آن عوارض جانبي مهمي ايجاد مي كند. اما علائم كمبود منيزيم چيست و چگونه بايد از بروز آن جلوگيري كنيم؟ منابع غذايي كه مي توانند خواص …

منبع :
با خواص مهم منيزيم براي سلامتي آشنا شويد

با خواص مهم منيزيم براي سلامتي آشنا شويد https://ijmarket.com/blog/با-خواص-مهم-منيزيم-براي-سلامتي-آشنا-شوي/ https://ijmarket.com/blog/با-خواص-مهم-منيزيم-براي-سلامتي-آشنا-شوي/#respond ايجي ماركت Sat, 12 Jun 2021 01:40:31 0000 سلامتي و پزشكي https://ijmarket.com/blog/با-خواص-مهم-منيزيم-براي-سلامتي-آشنا-شوي/

منيزيم بعد از كلسيم ، فسفر و پتاسيم ، چهارمين ماده معدني فراوان در بدن است. اين ماده در واكنش هاي زيادي در بدن انسان نقش دارد و كمبود آن عوارض جانبي مهمي ايجاد مي كند. اما علائم كمبود منيزيم چيست و چگونه بايد از بروز آن جلوگيري كنيم؟ منابع غذايي كه مي توانند خواص …

منبع :
با خواص مهم منيزيم براي سلامتي آشنا شويد

منيزيم بعد از كلسيم ، فسفر و پتاسيم ، چهارمين ماده معدني فراوان در بدن است. اين ماده در واكنش هاي زيادي در بدن انسان نقش دارد و كمبود آن عوارض جانبي مهمي ايجاد مي كند. اما علائم كمبود منيزيم چيست و چگونه بايد از بروز آن جلوگيري كنيم؟ منابع غذايي كه مي توانند خواص منيزيم را براي ما به ارمغان آورند چيست؟ در اين مقاله ، ما به طور جامع ماده معدني منيزيم را بررسي مي كنيم و سعي مي كنيم به همه آنچه در مورد آن مي دانيد ، اشاره كنيم ، با ما همراه باشيد.

نقش منيزيم در بدن
منيزيم در بيش از 300 واكنش آنزيمي در بدن انسان نقش مكمل (كوفاكتور) دارد. از اين واكنشهاي آنزيمي براي ساخت پروتئين ، انقباض عضلات ، عملكرد سيستم عصبي ، كنترل قند خون ، كنترل فشار خون و توليد انرژي سلولي استفاده مي شود. منيزيم براي تنفس سلولي ضروري است (كه طي آن گلوكز در حضور اكسيژن انرژي آزاد مي كند).
منيزيم همچنين براي ساخت استخوان ها و حفظ سلامت آنها و انتقال يون هاي پتاسيم و كلسيم به داخل و خارج سلول ها مورد نياز است. انتقال اين يون ها براي انتقال پيام هاي عصبي در سلول هاي عصبي ، انقباض عضلات بدن و حفظ ضربان قلب طبيعي ضروري است. متابوليسم گلوكز در طي چندين واكنش زنجيره اي كه به وجود منيزيم نياز دارد ، در بدن اتفاق مي افتد.
فوايد و خواص منيزيم چيست؟
علاوه بر موارد فوق ، افرادي كه منيزيم كافي مصرف مي كنند ممكن است برخي از مزاياي ديگر منيزيم را نسبت به افرادي كه دچار كمبود منيزيم هستند ، تجربه كنند. اين مزايا و خواص منيزيم شامل موارد زير است:
عملكرد ورزشي را بهبود ببخشيد
يكي از مهمترين مزاياي منيزيم نقش آن در بهبود عملكرد ورزشي است. اين ماده مي تواند به انتقال قند خون به عضلات و همچنين كاهش اسيد لاكتيك كمك كند ، كه به نوبه خود باعث عضله سازي بيشتر و كاهش خستگي در هنگام ورزش مي شود. در يك مطالعه ، ورزشكاران واليبال كه روزانه 250 ميلي گرم منيزيم مصرف مي كردند ، بهبود عملكرد پرش و حركت دست را داشتند.
به طور كلي توصيه مي شود كه ورزشكاران حدود 10 تا 20 درصد (بسته به ميزان فعاليت) اين ماده غذايي بيشتر از افراد عادي مصرف كنند تا از خواص منيزيم بهره مند شوند.
البته ، مزاياي منيزيم براي بهبود عملكرد ورزشي ممكن است به سطح ساير مواد معدني نيز بستگي داشته باشد ، زيرا برخي مطالعات نشان داده اند كه مصرف منيزيم هيچ تأثير مثبتي بر روي ورزشكاراني با سطح كمبود طبيعي يا معدني ندارد.
مبارزه با افسردگي
منيزيم نقش مهمي در عملكرد و روحيه مغز ما دارد. كمبود اين ماده مي تواند احتمال بروز افسردگي را تا حد زيادي افزايش دهد. مطالعه اي كه روي بيش از 880 نفر انجام شد نشان داد كه افراد زير 65 سال كه كمترين ميزان منيزيم را دريافت مي كنند حدود 22 درصد بيشتر دچار افسردگي مي شوند.
خطر ديابت نوع 2 را كاهش دهيد
يكي ديگر از خواص منيزيم كه بايد به آن اشاره كنيم ، نقش آن در كنترل و بهبود علائم ديابت نوع 2 است. مطالعات نشان داده است كه خون 48٪ از افراد مبتلا به ديابت نوع 2 حاوي مقادير كمي منيزيم است. محققان معتقدند كمبود منيزيم نقش انسولين را در حفظ سطح قند خون در سطح كنترل شده مختل مي كند. علاوه بر اين ، برخي مطالعات ديگر تأثير منيزيم را در كاهش خطر ابتلا به ديابت نوع 2 نشان داده اند.فشار خون پايين
كاهش فشار خون يكي ديگر از مزاياي منيزيم است و اين در بسياري از مطالعات ثابت شده است. به عنوان مثال ، در يك مطالعه ، افرادي كه 450 ميلي گرم منيزيم در روز مصرف مي كردند ، فشار خون سيستوليك و دياستوليك پايين تري را نيز تجربه كردند. البته ، خواص منيزيم در كاهش فشار خون ممكن است فقط در مورد افراد مبتلا به فشار خون بالا باشد زيرا بيشتر مطالعات در اين زمينه از اين گروه از افراد به عنوان شركت كنندگان استفاده كرده است.
پيشگيري از ميگرن
سردردهاي ميگرني دردناك ، ناتوان كننده و غير قابل تحمل هستند و همچنين مي توانند علائمي مانند حالت تهوع ، استفراغ و حساسيت به نور و صدا ايجاد كنند. اما برخي تحقيقات نشان داده است كه منيزيم مي تواند به جلوگيري از ميگرن كمك كند.
در حقيقت ، برخي مطالعات علاوه بر جلوگيري از ميگرن ، استفاده از اين ماده معدني را به عنوان درماني براي ميگرن پيشنهاد مي كنند.

سندرم قبل از قاعدگي را بهبود ببخشيد
سندرم قبل از قاعدگي يكي از اختلالات شايع در زنان در سنين باروري است. سندرم قبل از قاعدگي معمولاً با علائمي مانند احتباس آب ، گرفتگي شكم ، خستگي و تغييرات خلقي همراه است. خوشبختانه ، برخي از مطالعات به اين نتيجه رسيده اند كه منيزيم مي تواند اين علائم را تا حد زيادي كاهش دهد يا از بين ببرد.
پوكي استخوان را بهبود ببخشيد
بسياري از افراد از “رابطه پوكي استخوان و منيزيم” بي اطلاع هستند و فقط بر نقش كلسيم و ويتامين D تمركز دارند. بهترين توصيه مصرف مكمل هاي كلسيم است ، گروهي از مكمل ها كه حاوي منيزيم نيز هستند. اين مكمل ها هم از كمبود منيزيم جلوگيري مي كنند و هم يبوست را برطرف مي كنند (كه معمولاً ناشي از مكمل هاي كلسيم است).
بهترين منابع منيزيم
اما بهترين منابع منيزيم كدام است و كدام غذاها مي توانند از مزاياي بي شمار آن بهره مند شوند؟
آجيل ها از جمله بادام ، بادام هندي ، بادام زميني و كشمش حاوي مقدار قابل توجهي منيزيم هستند.
منابع غني گياهي شامل اسفناج ، آووكادو ، سيب زميني و موز است. اكثر غلات همچنين حاوي مقادير زيادي منيزيم (به ويژه سويا ، لوبياي سياه ، نان گندم سبوس دار ، برنج قهوه اي و بلغور جو دوسر) هستند ، اما براي اطمينان از دريافت كافي منيزيم مي توان غلات غني شده مصرف كرد.

در ميان منابع حيواني ، شير و ماهي بيشترين مقدار منيزيم را دارند و جالب است بدانيد كه آب حاوي منيزيم نيز است ، اما درصد منيزيم در منابع مختلف آب بسيار متفاوت است.
مصرف روزانه منيزيم توصيه مي شود
بدن يك انسان بالغ حاوي 25 گرم (25000 ميلي گرم) منيزيم است كه بيش از نيمي از آن در استخوان ها و بقيه در بافت هاي نرم بدن وجود دارد. كمتر از يك درصد منيزيم بدن در سرم خون است ، اما همان مقدار كمي كه توسط كليه ها به دقت كنترل مي شود.
مقدار منيزيم مورد نياز بسته به سن و جنس متفاوت است. به عنوان مثال ، كودكان زير شش ماه به 30 ميلي گرم ، هفت ماه تا سه سال 80 ، چهار تا هشت سال 130 و نه تا سيزده سال به 240 ميلي گرم منيزيم روزانه نياز دارند. ميزان نياز روزانه به حدود 420 ميلي گرم در پسران و آقايان و در حدود 320 ميلي گرم در دختران و زنان بالاي چهارده سال افزايش مي يابد.متأسفانه ، آمارهاي رسمي در ايالات متحده نشان مي دهد كه بسياري از افراد در ايالات متحده كمتر از نياز روزانه به منيزيم دريافت مي كنند.
عوارض كمبود منيزيم چيست؟
علائم اوليه شامل بي اشتهايي ، حالت تهوع و استفراغ و احساس خستگي و ضعف است. علائم بعدي ممكن است شامل گزگز يا بي حسي در دست و پا ، گرفتگي عضلات ، مشكلات ريتم قلب و تغييرات خلقي باشد. لازم به ذكر است كه ميزان منيزيم سرم به شدت توسط كليه ها تنظيم مي شود و بدن با برداشت منابع منيزيم در استخوان ها ، سطح منيزيم سرم را در كوتاه مدت طبيعي نگه مي دارد. بنابراين ، با آزمايش منيزيم سرم به تنهايي ، نمي توان از طبيعي بودن مقدار اين ماده اطمينان حاصل كرد.
آيا گروه ها بيشتر در معرض كمبود منيزيم هستند؟
جذب منيزيم در روده در افرادي كه به دليل مشكلات گوارشي (مانند بيماري التهابي روده يا برداشتن كيسه صفرا) دچار اسهال مزمن مي شوند ، كاهش مي يابد. افراد مبتلا به ديابت نوع 2 ، الكلي ها و افراد مسن در معرض خطر بيشتري براي كمبود منيزيم هستند.
قرص منيزيم چيست؟
مكمل هاي منيزيم به دو صورت تزريقي و خوراكي در دسترس هستند ، قرص هاي منيزيم رايج ترين فرم خوراكي است. اما تفاوت بين نوع تزريقي و قرص منيزيم چيست؟
قرص هاي منيزيم در مواردي استفاده مي شود كه فرد كمبود اين ماده را داشته باشد اما شرايط او فوري نباشد. در موارد اضطراري ، تزريق منيزيم هنگامي كه سطح منيزيم به طور خطرناكي پايين مي آيد ، استفاده مي شود.
منيزيم زياد در بدن
مصرف زياد منجر به تجمع زياد منيزيم در بدن مي شود. اين شرايط مي تواند علائمي مانند حالت تهوع و استفراغ ، اسهال و گرفتگي شكم ايجاد كند. مسموميت با منيزيم معمولاً همراه با مكمل ها اتفاق مي افتد و از طريق غذا تقريباً غيرممكن است.
آخرين كلمه
منيزيم يك ماده معدني مهم است كه در سلامتي و عملكرد صحيح بدن نقش اساسي دارد. توصيه مي شود كه منيزيم مورد نياز بدن در حد امكان در تركيبي از منابع طبيعي و منابع غذايي غني شده با اين ماده تأمين شود. افرادي كه مشكل كمبود كلسيم در استخوان ها دارند بهتر است به تشخيص پزشك از مكمل هاي كلسيم همراه با منيزيم استفاده كنند. اگر در گروه هايي هستيد كه بيشتر در معرض كمبود منيزيم هستند يا علائم ديگري از كمبود منيزيم دارند ، در مورد درمان منيزيم با پزشك خود صحبت كنيد.
در اين مقاله سعي كرديم توضيح دهيم كه منيزيم چيست و چه خواص سلامتي دارد. اميدواريم اين مباحث براي شما مفيد بوده و به شما در حفظ و ارتقا سلامتي كمك كرده باشد. اگر مصرف زياد منيزيم در بدن يا كمبود آن را تجربه كرده ايد ، يا به هر طريق ديگري اين ماده معدني تأثير بسزايي در سلامتي شما دارد ، مي توانيد تجربيات خود را در بخش نظرات به ما اطلاع دهيد

منابع:
ods.od.nih.gov
healthline.com
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17172008
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2067759
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9861593
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/7587003
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/7587003
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22426836
https: //www.ncbi.nlm.nih.gov / pubmed / 18705538
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19617879
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9719052
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24149738
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26322160
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26404370
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23950577
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25748766
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24465574
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16825271
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25008857

كليه مطالب سايت به عهده منابع اصلي است و بانك مشاغل اينفوجاب هيچ گونه مسئوليتي در قبال مطالب ندارد.

منبع :
با خواص مهم منيزيم براي سلامتي آشنا شويد

https://ijmarket.com/blog/با-خواص-مهم-منيزيم-براي-سلامتي-آشنا-شوي/feed/ 0

منبع :https://ijmarket.com
تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.