لمس يك پيشرفت در سايه تحريم‌ها

به وبگاه تخصصي پزشكي ايران خوش آمديد.

جمعه ۰۷ اردیبهشت ۰۳

لمس يك پيشرفت در سايه تحريم‌ها

علوم و فنون هسته اي يكي از پيشرفته ترين و پيشرفته ترين فناوري ها در دوران معاصر است. امروزه تأثير اين علوم بر رشد دانش بشري ، تسلط بر طبيعت ، رفاه و پيشرفت زندگي انسان جاي ترديد ندارد و مي تواند به عنوان يكي از اركان و اركان اصلي توسعه پايدار و يكي از …

منبع: مجله پزشكي سلام دكتر
لمس يك پيشرفت در سايه تحريم‌ها

لمس يك پيشرفت در سايه تحريم‌ها https://hydoc.ir/لمس-يك-پيشرفت-در-سايه-تحريم‌ها/ https://hydoc.ir/لمس-يك-پيشرفت-در-سايه-تحريم‌ها/#respond سلام دكتر Tue, 01 Jun 2021 04:00:17 0000 رسانه سلامت و دانش بيمارستان شريعت پزشكي هسته اي پيشرفت پيشرفت هسته اي تحريم ها عليه ايران تحريمها در راديودارو رژيم غفاري يا ليمويي رژيم لاغري ليمويي رژيم‌ليمويي سازمان انرژي اتمي ايران سايت ليمويي سايه سرطان تيروئيد شركت ايزوتوپ پارس فناوري هسته اي لمس موارد دلخواه نمونه رژيم ليمويي يد درماني يك يود -131 https://hydoc.ir/?p=7476

علوم و فنون هسته اي يكي از پيشرفته ترين و پيشرفته ترين فناوري ها در دوران معاصر است. امروزه تأثير اين علوم بر رشد دانش بشري ، تسلط بر طبيعت ، رفاه و پيشرفت زندگي انسان جاي ترديد ندارد و مي تواند به عنوان يكي از اركان و اركان اصلي توسعه پايدار و يكي از …

منبع: مجله پزشكي سلام دكتر
لمس يك پيشرفت در سايه تحريم‌ها

علوم و فنون هسته اي يكي از پيشرفته ترين و پيشرفته ترين فناوري ها در دوران معاصر است. امروزه تأثير اين علوم بر رشد دانش بشري ، تسلط بر طبيعت ، رفاه و پيشرفت زندگي انسان جاي ترديد ندارد و مي تواند به عنوان يكي از اركان و اركان اصلي توسعه پايدار و يكي از مهمترين آنها باشد. عوامل مهم وضعيت كشور.

با اين حال ، مقامات ما بارها اعلام كرده اند كه هدف فعاليت هاي هسته اي ايران صلح آميز و با اهداف علمي و پيشرفت در زمينه هاي مختلف از جمله پزشكي ، كشاورزي و غيره است و اخبار اين پيشرفت ها و توسعه علمي و هسته اي در زمينه داروهاي راديويي و همچنين ساير فناوري ها گسترش مي يابد ، اما اين پيشرفت قويتر و قابل فهم مي شود وقتي كه سلامتي و روند درمان بيماري ها به استفاده از اين پيشرفت بستگي دارد و شما آن را احساس مي كنيد و به آن نزديك هستيد. با اين حال ، شما بارها آن را از خارج دنبال كرده ايد.

پس از آن است كه مي فهميد نتيجه مذاكرات طولاني مدت و تلاش براي حمايت از حقوق هسته اي و مبارزه در اين مسير تحت الشعاع تحريم هاي شديد يك جانبه و چند جانبه قرار مي گيرد. جايي كه زندگي هزاران بيمار سرطاني به مقدار كمي مواد هسته اي و داروهاي راديو دارو بستگي دارد ، مراكز پزشكي هسته اي از همان چرخه سوخت هسته اي و راكتورهاي تحقيقاتي تغذيه مي شوند.

به گزارش سلام دكتر ، علياكبر صالحي ، رئيس سازمان انرژي اتمي ، در آوريل سال جاري و به مناسبت روز ملي فناوري هسته اي ، از 133 موفقيت جديد در زمينه انرژي هسته اي خبر داد و 7 ارائه مهم را كه مهمترين آنها راديو دارو بود ، اعلام كرد. ما تا وقتي بيمار نشويم چيزها را نمي فهميم.

صالحي همچنين افزود: سازمان انرژي اتمي براي يك ميليون بيمار صعب العلاج دارو تهيه مي كند و تعداد داروهاي جديد سال به سال در حال افزايش است.

برخلاف ادعاي ايالات متحده مبني بر اينكه كالاها و خدمات دارويي مشمول تحريم نيستند. فروش راديوداروها به ايران ممنوع است ، اما در عين حال با كمك متخصصان اين كشور نه تنها راديو داروها در داخل توليد مي شود بلكه به بسياري از كشورها صادر مي شود.

در اوج تحريم ها ، دانشمندان و محققان در كشور ما توانستند فناوري توليد بسياري از داروهاي راديو دارويي را بومي سازي كنند.

سازمان انرژي اتمي با راكتورهاي هسته اي تهران و سيكلوترون هاي كرج ، مسئول اصلي توليد داروهاي راديودارو در اين كشور است. سازمان انرژي اتمي و شركت ايزوتوپ پارس در حال حاضر در زمينه درمان و تشخيص بيماري ها و سرطان ها در جهان پيشتاز هستند. از داروهاي راديودارو مي توان براي تشخيص بيشتر سرطان ها استفاده كرد. ايران يكي از معدود كشورهايي است كه به دليل تحريم ها و اقدامات انجام شده به اين كشور اجازه تعليق توليد و تهيه داروهاي راديودارويي را نداده است.

حدود 200 مركز پزشكي هسته اي در كشور وجود دارد كه خدمات پزشكي هسته اي را ارائه مي دهند و تأمين كننده مواد اوليه و داروهاي راديو دارويي سازمان انرژي اتمي است.

به هر دارويي كه حاوي راديو ايزوتوپ باشد ، راديودارو گفته مي شود. راديو ايزوتوپ ها در واقع عناصر ناپايداري هستند كه تابش ساطع مي كنند و در مراحل مختلف تشخيصي و درماني مورد استفاده قرار مي گيرند. با تأمين سوخت و فعال شدن راكتور تحقيقاتي تهران در دهه 1980 ، اولين راديوداروهاي دارويي تشخيص ايراني براي بيماران توليد شد. در سال 1391 ، شركت دانشبانيان ، تنها توليد كننده راديوداروهاي دارويي تشخيصي و درماني در غرب آسيا ، در ايران تاسيس شد كه مسكن درد براي بيماران سرطاني است. خوشبختانه تحريم ها در سال هاي اخير در توليد داروهاي راديودارو با متخصصان ايراني رقابت نكرده است.

يكي از مهمترين كاربردهاي راديوداروها تشخيص و درمان سرطان است كه يكي از آنها سرطان تيروئيد است كه درمان نهايي آن يد درماني است. در حقيقت ، يد درماني ادامه درمان سرطان تيروئيد پس از جراحي و برداشتن اين غده است.

در اين روش درماني ، بيمار يد 131 ، يكي از مهمترين داروهاي راديودارويي را به صورت كپسول يا محلول خوراكي دريافت مي كند. اين سلول هاي سرطاني را كه در اطراف محل جراحي يا سلول هاي ديگر در قسمت هاي ديگر بدن باقي مي مانند كاملا از بين مي برد و درمان متاستاز تيروئيد را كامل مي كند.

بخش پزشكي هسته اي بيمارستان شريعت يكي از قديمي ترين مراكز است كه هر هفته بيماران سرطاني تيروئيد را پذيرا مي شود و درمان يد و درمان كامل اين بيماري را فراهم مي كند.

در اين بخش ، 6 اتاق دوقلو كاملاً جدا وجود دارد كه در هر دوره گروهي 12 نفر براي درمان ثبت نام مي كنند. اتاقهايي كه يك روز خالي نيستند و به دليل تعداد زيادي از بيماراني كه هم از تهران و هم از شهرهاي ديگر به اين بخش مراجعه مي كنند ، مجبورند مدتي در رختخواب بمانند و سپس دستورالعملهاي لازم را براي پذيرش در آنها ياد بگيرند. ثبت خواهد شد و زمان ارسال مشخص خواهد شد.

افراد مبتلا به سرطان تيروئيد معمولاً 45 تا 60 روز پس از عمل براي درمان يد در بيمارستان بستري مي شوند. يك ماه قبل از خواب ، آنها بايد مصرف داروهاي تيروئيد را متوقف كرده و به مدت دو هفته قبل از خواب رژيم بدون يد داشته باشند و به نوعي بدن را تشنه يد راديواكتيو كنند تا اين راديو دارو بهتر كار كند و اگر سلولهاي سرطاني جايي باشند در بدن. با خوردن اين يد از بين رفته است. بنابراين ، آنها بايد به مدت دو هفته پس از بستري در بيمارستان از مصرف هرگونه غذاي و غذايي كه حاوي يد است خودداري كنند و صبح روز بستري شدن در بيمارستان به بيمارستان مراجعه كنند.

پس از ارسال و در طي مراحل پذيرش چند ساعته ، كه به صورت گروهي انجام مي شود ، در كلاس نحوه استفاده از يد راديواكتيو ، مدت حضور آنها ، مراقبت قبل از خواب و بعد از مرخصي و از ساعت 13:00 تا 14 به بيماران آموزش داده مي شود: 00: 00 در اولين روز بستري شدن در بيمارستان. مقدار مورد نياز يد 131 ، كه در ظروف سرب بسيار سنگين بسته بندي شده است ، بسته به درجه و شدت بيماري مصرف مي شود.

بيماراني كه پس از مصرف يد در بند همان اتاق بستري مي شوند ، هيچگونه تماس جسمي با پرسنل بيمارستان و ساير افراد ندارند و معمولاً به مدت دو روز در اتاقهاي كاملاً جدا و تحت نظارت گروهي از پرستاران از طريق دوربين فيلمبرداري نگهداري مي شوند. بيمار به طور مداوم توسط پرستار بخش از طريق مانيتور كنترل مي شود و غذا و دارو از طريق دريچه هاي مخصوص نصب شده در خارج از اتاق به بيمار ارائه مي شود.

بيماران مراجعه كننده به اين بخش عمدتاً جوان بودند و در گروه 25 تا 60 ساله در بين بيماراني بودند كه هنگام نگارش اين گزارش به بيمارستان ارجاع شدند.

مراجعه بيماران مونث به اين بخش و اينكه اكثر زنان به اين بيماري آلوده شده اند از مهمترين موارد بوده است ، بنابراين همه 12 مراجعه در آن روز به زنان انجام شده است و اين س theال را ايجاد كرده است كه آيا مردان به نظر مي رسد مرد هستند. و بخشهاي زن با يكديگر متفاوت بودند. مردان جداگانه يا متفاوت در روز قبل از خواب ، كه چنين نبود و اغلب اكثر بيماران زن بودند.

پس از دو روز كامل قرنطينه در بيمارستان ، صبح روز سوم ، تابش بدن بيمار اندازه گيري مي شود و در صورت رسيدن به سطح مجاز ، وي را از بخش خارج مي كنند و بايد حداقل 14 روز در خانه و با اعضاي خانواده ، به ويژه كودكان و زنان باردار نبايد بيمار را لمس كنند تا زماني كه ميزان اشعه در بدن به تدريج كاهش يابد و با فاصله و پايبندي به استفاده از اشيا شخصي تا يك ماه پس از مصرف ، اثر اين دارو بر بدن بيمار كاملاً ناپديد مي شود.

مركز تحقيقات پزشكي هسته اي بيمارستان شريعت از نظر تعداد بيماران و ميزان مواد راديواكتيو يكي از فعال ترين مراكز درماني سرطان تيروئيد در جهان است.

هزينه درمان و تشخيص در اين مركز به دليل اينكه توسط بيمه هاي اجتماعي و خدمات پزشكي تأمين مي شود بسيار كم است ، بنابراين هزينه افراد تحت پوشش اين برنامه در حوزه اجتماعي بسيار كم و قابل اغماض بود.

يد 131 چيست؟

يد 131 يا يد راديواكتيو يك ايزوتوپ راديواكتيو يد است كه نيمه عمر آن هشت روز است. عنصر يد داراي 30 ايزوتوپ است كه تنها يك (يد -127) پايدار است. اين ايزوتوپ عمدتا به صورت مصنوعي توليد مي شود.

يد راديواكتيو اغلب در آزمايشات تصويربرداري يا در درمان سرطان تيروئيد ، سرطان تيروئيد و برخي از انواع ديگر سرطان استفاده مي شود. در مطالعات عكاسي ، مانند اسكن تيروئيد ، مقدار كمي يد راديواكتيو جمع مي شود كه در سلولهاي تيروئيد يا در برخي از انواع تومورها جمع مي شود و مي توان محل تجمع يد را توسط اسكنر رديابي كرد. مناطقي كه يد بيشتر تجمع مي يابد ، نشان دهنده فعاليت بيش از حد فعال (مانند گره گرم تيروئيد) است.

در درمان سرطان تيروئيد ، مقدار زيادي يد راديواكتيو جذب مي شود ، كه به دليل تجمع يد در سلولهاي تيروئيد است ، بنابراين اشعه ساطع شده سلول هاي تيروئيد را از بين مي برد.

از يد راديواكتيو در پرتودرماني داخلي سرطان پروستات ، ملانوم چشم و تومورهاي كارسينوئيد (براكي تراپي) نيز استفاده مي شود. براي از بين بردن سلول هاي سرطاني ، از يد راديواكتيو به صورت محلول يا كپسول دهان ، با تزريق آن يا در يك ظرف در بسته در تخمدان ها ، كه در داخل يا نزديك تومور قرار مي گيرند ، استفاده مي شود.

طبق آمار ، در يكي دو سال گذشته شاهد تغييرات چشمگيري در بيماران نيازمند داروهاي راديو دارو نبوده ايم. اين تعداد سالانه از 700000 تا يك ميليون بيمار در سراسر كشور است. اما رشد سرطان در كشور ما در حال افزايش است و براي سال 2030 به تعداد شگفت انگيزي خواهد رسيد ، بايد يك راه حل براي اين مشكل يافت. يكي از مهمترين راه حلها استفاده از داروهاي راديودارويي درماني و تشخيصي است.

در كشور حدود 100 تخت براي درمان سرطان يد و تيروئيد وجود دارد كه بيشتر آنها در تهران هستند ، به همين دليل بيماران از شهرهاي ديگر بيشتر به اين مراكز مراجعه مي كنند. بيمارستان هاي شريعت و طالگوني از مراكز اصلي درمان يد در كشور هستند و بيمارستان امام خميني (ره) از دو سال گذشته در اين زمينه فعال است.

براي درمان يد همه داروهاي موجود در طيف (gamma camera_spect) دستگاه تصويربرداري پزشكي است كه پزشكان از آن براي تشخيص بيماري هاي مختلف استفاده مي كنند. تابش) توسط سازمان انرژي اتمي تأمين مي شود و به غير از اين سازمان ، هيچ منطقه اي از كشور نمي تواند اين داروها را تهيه كند.

با در نظر گرفتن اين اقدامات و دستيابي به نتايج اين تحولات و توسعه دانش هسته اي بدون كمك كشورهاي ديگر ، مي توان نتيجه گرفت كه مقامات كشور ما هميشه تأكيد كرده اند كه فقط به توانايي هاي علمي و فني در اين زمينه و فناوري اعتماد دارند. بوميان ايجاد شده در كشور. در حقيقت ، اين دانش بدون اتكا به كشورهاي خارجي و در موسسه و به طور مداوم ، و به رشد و توسعه خود ادامه خواهد داد ثابت شده است كه اين نكته مهم با فشار و تهديد از بين بردن دانش و فن آوري هسته اي در ايران غيرممكن است.

انتهاي پيام

.

منبع: مجله پزشكي سلام دكتر
لمس يك پيشرفت در سايه تحريم‌ها

https://hydoc.ir/لمس-يك-پيشرفت-در-سايه-تحريم‌ها/feed/ 0

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.